FLAN zákusek-zkus tu mnamku hned ted

10. srpna 2009 v 14:20 | LinCa |  Kuchyně
Jetsli hodně cestujete určitě ste se setkali s tímhle záskuskem.Chutná to jako pudink ale jde o něco složitějšího .Je to vlastně z vajec a mléka.Zatím je pro vás základ takže jenom z vanilkovou příchutí a až budete profesionálové můžete zkusit třeba z jiných příchutí.

Recept :
1 slazené kondenzované mléko, stejné množství mléka polotučného, 3 žloutky, 3 celá vejce, cukr, voda


Postup přípravy: Nejprve připravíme karamel, který použijeme k vytření nádoby pro Flan. Asi 3 lžíce cukru (krystalový) smícháme se lžičkou vody a zvolna zahříváme. Získáme bezbarvý sirup, který postupně bude hnědnout a ve fázi, kdy bude barva kaštanově hnědá, kastrolek s karamelem odstavíme z plamene. Je-li viskozita karamelu příliš vysoká, přidáme 1-2 lžičky vody.
Hmota na Flan: žloutky a celá vejce dokonale ušleháme a přilijeme kondenzované mléko, ušleháme a nakonec zašleháme normální mléko. Misku, plechovku či jinou nádobu vymažeme připraveným karamelem a nalejeme do dvou třetin hmotu. Přikryjeme alobalem a vložíme do papiňáku. Vaříme 20 minut a pak ihned odtlakujeme a vyndáme, dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc. Lze použít i vodní lázeň a "péct" v troubě kolem 140-150 °C, ale trvá to déle - asi 40 minut. Ideální je použít kónickou nádobu (užší dno, širší okraj), aby šel Flan lehce vyklopit.
Chuť je velmi charakteristická, něco mezi svítkem a pudinkem a vše je podbarveno karamelem.

nebo skořicový flan







Ingredience: 1 hrnek (250 ml) mletého cukru, 1/2 hrnku vody, 2 a 1/2 hrnku mléka, 300 ml šlehačky, 2 tyčky skořice, 2 hřebíčky, 4 vejce, 2 žloutky, 1/3 hrnku mletého cukru extra, 2 lžičky vanilkového extraktu


Postup přípravy: Předehřát troubu na 160 °C. Udělat karamel: na ohni bez vaření rozpustíme cukr ve vodě, přivedeme k varu a pokud má kastrolek silné dno, tak pozvolna vaříme bez míchání, dokud karamel nezíská zlatě hnědou barvu. Ihned nalijeme do kulaté 20 cm formy, kterou umístíme do velkého pekáče a dáme stranou. Spojíme mléko, šlehačku a koření ve středně velkém kastrolu, a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme přikryté odpočinout 15 minut. Pak scedíme a vyhodíme koření. Vejce, žloutky, extra cukr a vanilkovou esenci ušleháme, postupně do ušlehané hmoty přidáváme mléčnou směs. Nalijeme do formy na karamel. Do pekáče nalijeme tolik vařící vody, aby pokryla polovinu výšky formy. Péci nepřikryté při střední teplotě (160 °C) asi 45 minut. Po vyndání z trouby necháme vychladnout, pak přikryjeme a dáme do ledničky na 24 hodin. Před podáváním vyklopíme na plochý talíř s vyšším okrajem.
Podáváme s nakrájeným čerstvým ovocem. Tento recept je australský modifikovaný krém karamel.


Chápu,že ted vám asi oči vypadli z důlku jak je tento recept složitý.Ale pro nové chutě se musí něco udělat :D

http://www.vietfriendly.com/news/images/articles/2008_01/18461/241328_12005565381.jpg

http://www.zda.vn/data2/forums/attach3/hbp_4341.jpg

Je to taky podobný jako Jello(Želé)
ale popravdě mnohem lepší

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Co mámm přidat ???

Příběhy 32.1% (105)
Videa 21.7% (71)
Obrázky 25.1% (82)
Jiný....(jestli tak napiště do komentíku) 21.1% (69)

Komentáře

1 Pein... Pein... | Web | 11. srpna 2009 v 20:20 | Reagovat

Ten desing je boží *-*

2 TenTen09 TenTen09 | Web | 11. srpna 2009 v 21:29 | Reagovat

Ahoj, hlasuj prosím za mňa na
http://bitoguge.blog.cz/0908/sonab-prvni-kolo#komentare
mooc ti ďakujem! Oplatím! Som tam ako TenTen09. A prepáč za reklamu.

3 Mayako Mayako | Web | 12. srpna 2009 v 0:24 | Reagovat

omg tak toto si nemala robit!! Akurat som dosla z vypravy v kuchyni...som hladala nieco sladke...nic som nedasla...dojdem sem na blog a takyto peckovy recceeept...no pekne...poslintala som klavesnicu...mozno by som to mohla zajtra (teda uz dnes :D) skusit aj urobit niee?:P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
free counters